Bekijk ons cookiebeleid.

" data-policy-text="Lees hier meer over" data-policy-url="/nieuws/laatste-nieuws/2023/life-zelfstandig-wonen-met-de-buren/">

07 februari 2023

Deel dit op:

Het Parool ging op bezoek bij het Amsterdamse project Life, waar Bouwinvest een concept heeft neergezet waarin senioren gezamenlijk langer zelfstandig kunnen worden. Door een groeiend tekort aan mensen in de zorg, zijn concrete oplossingen als Life hard nodig. Zo zorgen we dat formele zorg door zorgpersoneel zo lang mogelijk wordt uitgesteld.

Een concrete oplossing is het gebouw Life in Amsterdam, waar ouder worden comfortabeler en leuker wordt gemaakt door de combinatie van een hostess en slimme technologie. Dankzij een handige app kunnen bewoners gebruik maken van diensten zoals een onderlinge chatfunctie, vragen stellen en onderzoeken welke activiteiten er plaatsvinden in de buurt. Daarnaast is in het complex een hostess actief, die het contact tussen de bewoners stimuleert. Michele Uni van Mylivy: “Bewoners krijgen het sociale contact niet opgedrongen, maar als ze zich langere tijd aan het gemeenschappelijke leven onttrekken, wil ik weten of er iets bijzonders speelt. Er kan van alles spelen: een tegenvallende ziekenhuisopname, gewoon wat meer tijd voor jezelf wensen, of toch verergerde vergeetachtigheid.”

Lees het hele artikel.

Nieuwsbrief