04 juli 2023

Deel dit op:

Het Bouwinvest Residential Fund heeft recentelijk 327 woningen verkocht aan Grouwels Vastgoed. De woningen bevinden zich verspreid over de steden Amsterdam, Gouda en Groningen.

De woningen hebben bijna allemaal een energielabel A, B of C en worden vrijwel allemaal verhuurd in het vrije huursegment. De verkoop past bij de wens van het Bouwinvest Residential Fund om de portefeuille te optimaliseren en meer te richten op de strategische doelstellingen van het fonds met de pijlers kwaliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest, merkt op: "Deze woningen hebben we gemiddeld 33,5 jaar in de portefeuille gehad en hebben een mooi rendement gegenereerd voor onze investeerders, Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars. Net als eerdere verkopen dit jaar is ook deze verkoop een gerichte actie om de portefeuille nog beter aan te laten sluiten op de strategie en laat zien dat het fonds, zelfs onder de huidige marktomstandigheden, in staat is om liquiditeit te genereren voor een aantal investeerders in het fonds."

Richard Dohmen, Algemeen Directeur Grouwels Vastgoed, vult aan: “De aankoop van deze portefeuille past uitstekend in de ambities van Grouwels Vastgoed om als particuliere belegger een relevante rol in de Nederlandse woningmarkt te blijven spelen. Met deze transactie tonen wij ons vertrouwen in de kwaliteit van deze portefeuille en de lange termijn perspectieven van de Nederlandse woningmarkt.”

Capital Value en New Ground Law begeleidden het Bouwinvest Residential Fund bij de verkoop.

Nieuwsbrief