13 februari 2017

Deel dit op:

Het World Trade Center The Hague, eigendom van het Office Fund van Bouwinvest, is het eerste multi-tenant gebouw van Nederland dat een BREEAM-NL In-Use Excellent duurzaamheid keurmerk heeft verkregen. Het gebouw bestaat naast kantoren uit een hotel, appartementen, restaurants, een supermarkt, een sportschool en kunstgalerie, en heeft zich ontwikkeld tot een centrale ontmoetingsplaats voor internationale en regionale bedrijven. De certificering is het resultaat van bredere inspanningen van Bouwinvest om de duurzaamheid van zijn fondsen te optimaliseren.

Het World Trade Center heeft per december 2016 een dubbele “excellent”-beoordeling gekregen, zowel in BREEAM’s ‘Asset’ categorie als de ‘Beheer’ categorie. Om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren is het gebouw voorzien van warmteopslag en andere energiebesparende maatregelen. Ook is het pand vervaardigd uit duurzame bouwmaterialen en is alle verbruikte stroom 100% afkomstig uit hernieuwbare energie. Het BREEAM-keurmerk zorgt voor een uitbreiding van duurzaamheidserkenningen bij het WTC-pand, dat in 2010 al een EPA-U level ‘A’ energielabel kreeg. 

Het World Trade Center is een iconisch gebouw in het Beatrixkwartier in Den Haag en biedt flexibele werkruimten en diensten aan grote en kleine bedrijven, waardoor het een koploper in de regio is op het gebied van multi-tenant gebouwen. In 2015 heeft het Office Fund maatregelen getroffen voor verdere optimalisering van WTC The Hague: er vond een renovatie plaats van het entree tot het centraal punt van voorzieningen en naar aantrekkelijke en dynamische ontmoetingsplek. Kortom:  ‘work - meet - leisure - connect, all under one roof’ 

WTC The Hague voegt zich bij een langere lijst van gebouwen in het Bouwinvest Office Fund die een BREEAM-keurmerk verkregen in 2016. Zowel de Nieuwe Vaart aan de Arthur van Schendelstraat in Utrecht als het World Trade Center in Rotterdam verwierven een BREEAM-NL In-Use “Good”-beoordeling in de ‘Asset’ categorie, terwijl het Centre Court in Den Haag werd beloond met een BREEAM-NL In-Use “Very Good”-score in de ‘Asset’-categorie en een “Good”-score in de “Beheer”-categorie. Deze keurmerken zijn het resultaat van de voortdurende inspanningen van Bouwinvest om zijn portfolio te optimaliseren met toekomstbestendige gebouwen.

 

Nieuwsbrief