22.000
Woningen
60%
Jaarlijkse acquisitiedoel middenhuur
CPI+0,94%
Gemiddelde indexatie per jaar

Contactpersonen

Michiel de Bruine
Director Dutch Residential Investments
+31 (0)20 677 1636
m.debruine@bouwinvest.nl
Boy Wesel
Manager Strategic Partnerships
+31 (0)6 20447645
b.wesel@bouwinvest.nl

Middenhuur

Bouwinvest vindt de betaalbaarheid van woningen belangrijk, omdat wij doorgaans voor 20 jaar of langer investeren in stedelijke gebieden. Wij menen dat leefbare, betaalbare en inclusieve steden een betere garantie bieden voor de waardevastheid van onze beleggingen. In deze gebieden willen mensen namelijk nu en in de toekomst, wonen, werken en verblijven. Dit levert ons de grootste kans op een langjarig stabiel rendement op woningvastgoed. Zo komt het maatschappelijk belang samen met het financiële belang van onze klanten.

Bouwinvest is een institutionele langetermijnbelegger die in vastgoed belegt voor pensioenfondsen. Dit doen wij sinds 1952. Vanaf dat moment heeft Bouwinvest een grote woningportefeuille opgebouwd in de Randstad, en met name in Amsterdam. Inmiddels hebben wij ruim 22.000 woningen in beheer en in de pijplijn.

Als één van de grootste woningbeleggers in Nederland, is Bouwinvest nauw betrokken bij de discussie over de betaalbaarheid van woningen. Het woningtekort, vooral in het middensegment in de grote steden, is een probleem waar we allemaal mee te maken hebben. In 2018 hebben wij gekeken naar een tijdelijke oplossing met een direct positief effect voor onze huurders. Daarom besloten wij in 2018 de huurverhogingen van onze vrije sector huurwoningen te maximeren op inflatie plus 1%.

Structurele oplossingen

Net als corporaties en gemeenten hebben wij baat bij leefbare en inclusieve gebieden. Bouwinvest investeert doorgaans voor 20 jaar of langer in stedelijke gebieden. Leefbare, betaalbare en inclusieve steden zorgen voor de waardevastheid van onze beleggingen. In deze gebieden willen mensen namelijk nu en in de toekomst, wonen, werken en verblijven. En daar willen wij investeren.

Uiteindelijk zal de oplossing liggen in een structurele aanpak, waarbij er meer middenhuurwoningen worden gebouwd. In een position paper zetten wij ons standpunt uiteen en gaan we vooral in op structurele oplossingen. Want uiteindelijk zal de oplossing liggen in een structurele aanpak, waarbij samenwerking tussen en concessies van private en publieke partijen essentieel is. In de paper presenteert Bouwinvest vijf oplossingsrichtingen.

meer

up:town Rotterdam

Publicaties

Position Paper Middenhuur

pdf 0,3 MB

Bouwinvest Outlook 2020-2022

pdf 9,1 MB

”In middenhuur komt het financieel en het maatschappelijk belang samen”

Michiel de Bruine Director Dutch Residential Investments

Partners