Dick van Hal

Dick van Hal

Chairman of the Board of Directors
Bouwinvest belegt sinds 1952 in vastgoed voor het pensioenfonds van de bouw (bpfBOUW). In die tijd zijn we uitgegroeid tot een specialist die maatwerk biedt aan onze opdrachtgevers. Dankzij alle ervaring en kennis die we in de afgelopen 60 jaar hebben opgebouwd, is Bouwinvest uitgegroeid tot een specialist die de wereld van vastgoed en pensioenfondsen door en door kent.

Door onze specialistische kennis kunnen we onze opdrachtgevers echt maatwerk bieden dat overeenkomt met hun risicoprofiel en lange termijn beleggingsdoelstellingen.

Sinds 2003 zijn we losgekoppeld van het pensioenfonds. Bouwinvest Real Estate Ivestors beheert vijf Nederlandse sectorfondsen: het Residential Fund, het Retail Fund, het Office Fund, het Hotel Fund en Healthcare Fund. De eerste drie fondsen staan ook open voor andere investeerders terwijl het Hotel en Healthcare Fund voor bpfBOUW worden beheerd.

We geven bpfBOUW ook strategisch advies over asset allocatie en internationale beleggingen in beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Dat doen we met hulp van zorgvuldig geselecteerde partners die alles weten wat er te weten valt over de lokale vastgoedmarkt.

Het belegd vermogen bedraagt in totaal € 9,4 miljard (YE 2017)

Toekomst

We zijn er van overtuigd dat de toekomst er goed uitziet. Er zal altijd behoefte bestaan aan vastgoed waar mensen willen wonen, werken, winkelen en verblijven.

Voor pensioenfondsen heeft beleggen in vastgoed een aantal kenmerken die goed aansluiten bij hun behoeften. Vastgoed biedt de mogelijkheid tot diversificatie van hun portefeuille. Het levert een stabiel rendement op door de constante stroom van huuropbrengsten. Omdat huurverhogingen vaak gekoppeld zijn aan de inflatie, biedt het bovendien een prima inflatiebescherming. En als je er in slaagt het juiste vastgoed in een sector te kopen en dit goed beheert, zal de waarde verder toenemen en dat levert in de toekomst extra rendement op.

Organisatie

We zijn ons zeer bewust dat we beleggen met pensioengeld. We houden de kosten dan ook zo laag mogelijk. Onze organisatie is zeer compact en klantgericht. We houden ons aan alle wetten en regels voor goed bestuur en duurzaamheid is de rode draad in alles wat we doen. Onze opdrachtgevers weten dat hun vermogen bij ons in goede handen is.

 

Nieuwsbrief

Aanmelden Bouwinvest nieuwsbrief