25 oktober 2017

Deel dit op:

Het magazine In Amsterdam publiceerde een artikel over de verbintenis tussen Bouwinvest en Amsterdam. Een belangrijk deel van de pensioengelden van fondsen waarvoor Bouwinvest investeert, is belegd in projecten in de hoofdstad. Een gesprek met Bouwinvest’s Dick van Hal en Michiel de Bruine over gebiedsgericht investeren, de inclusieve stad en de metropoolregio Amsterdam.

Een mix aan functies

‘De getallen die Bouwinvest kan overleggen zijn indrukwekkend’, aldus het magazine In Amsterdam. Inclusief de projecten die in de pijplijn zitten, heeft Bouwinvest voor €3 miljard belegd in Amsterdam. Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments, en directievoorzitter Dick van Hal leggen uit dat Bouwinvest in gebieden investeert met een mix aan functies. Woningen, kantoren, winkels, hotels en zorgvoorzieningen. Met een mix aan functies komt een aantrekkelijke, gemengde stad in beeld.

De inclusieve stad

Die aantrekkelijke stad wordt volgens De Bruine en Van Hal ook gerealiseerd door inclusiviteit te waarborgen. “In Noord realiseren we studentenhuisvesting en starterswoningen, Pontsteiger is meer high-end. Maar alle segmenten hebben we nodig in deze stad. Inclusief de segmenten ertussen, zoals de huurwoningen in het middensegment die tussen 700 en 1.000 euro per maand zitten. Het draagt allemaal bij aan de inclusieve stad.”

Hierdoor ontstaan gebieden en steden die levendig zijn. In die gebieden willen mensen ook over 35 jaar wonen, leven en werken. Dit is niet alleen goed voor de stad, maar ook voor het lange termijn rendement dat Bouwinvest moet halen voor pensioenfondsen, zo leggen De Bruine en Van Hal uit.

Metropoolregio Amsterdam

Voor wat betreft de toekomst zeggen De Bruine en Van Hal dat het belang van de Metropoolregio Amsterdam steeds groter zal worden. “We weten dat een groot deel van de groei hier gaat neerslaan. Daarom kijken we ook nadrukkelijk naar gebieden als Haarlemmermeer en Zaanstad. Dat zijn feitelijk de groene stadswijken van Groot Amsterdam, die met goede infrastructuur met de stad verbonden  moeten zijn. In die zin moeten we groot durven denken; gemeentegrenzen doen er niet meer toe,” aldus De Bruine in het artikel.

Lees het hele artikel op de website van In Amsterdam.

Nieuwsbrief